Giáo Dục

Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Leisure Activities

Bài tập Unit 1 lớp 8 Leisure Activities có đáp án

Bài tập tiếng Anh 8 Unit 1 Leisure Activities có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Bài tập tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit năm 2021 – 2022 do website.com sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh Unit 1 lớp 8 Leisure Activities phần Ngữ pháp có đáp án bao gồm nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh lớp 8 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh ôn tập kiến thức hiệu quả.

* Xem thêm: Soạn tiếng Anh lớp 8 Unit 1 Leisure Activities

I. Choose the correct option A, B, C or D to complete the sentences.

1. Mai enjoys __________ to music, especially pop music in her free time.

A. hearing

B. playing

C. listening

D. taking

2. My grandparents love __________ very much. There are a lot of beautiful flowers and fresh vegetables in their garden.

A. doing garden

B. doing gardening

C. do gardening

D. to do garden

3. You should avoid _________ too much TV. It’s not good for your eyes.

A. seeing

B. looking

C. watching

D. glancing

4. Nga likes ___________ with her close friend on Saturday evenings. She feels relaxing.

A. window shop

B. window to shop

C. window shops

D. window shopping

5. Lan used to love in front of the computer for hours but now she doesn’t. she takes part in a judo club.

A. using

B. sitting

C. doing

D. having

6. Minh is very hard-working boy. He doesn’t mind _______ a lot of homework in the evening.

A. making

B. reading

C. seeing

D. doing

7. Do you fancy around the West Lake with me this Sunday morning?

A. going

B. having

C. staying

D. moving

8. I don’t like __________ up early in the winter days. I love _______ in bed late.

A. Getting/ stay

B. get/ stay

C. get/ staying

D. Getting/ staying

9. Mai’s dad likes ____________ spring rolls when her family has parties.

A. Doing

B. making

C. cooking

D. trying

10. Why don’t we _________ our parents with some DIY projects? I think it is useful.

A. Help

B. do

C. make

D. give

II. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. I like cooking in my free time. It makes me feel . RELAX

2. My sister doesn’t like surfing the Internet, she says it is_________. BORE

3. Skateboarding is her hobby. It is also one of the most sports of the teenagers in this town. POPULARITY

4. My close friend gave me a present on my birthday. I like it so much. WONDER

5. My brother works as a volunteer for an animal protection . He really love his job. ORGANIZE

III. Fill each blank with a word/ phrase in the box.

Melodies

Leisure time

Making crafts

Doing

Skateboarding

Leisure activities

The most

Comics

Reading

Games

1. Nick has just bought a CD of Vietnamese folk song and he thinks he’ll enjoy listening to the______ .

2. While Nick was learning Japanese, he liked ________

3.My friends gave me some interesting short stories on my birthday because they know that I like reading _______.

4. Tam lives near the coast of Da Nang so he likes playing beach _____with his friends after

5. Hobbies such as collecting stamps or ________are very

6. How much _____do people in the US have on average day?

7. Minh hates_______ the same thing

8. What are the three activities that pupils in Viet Nam do ______in their free time?

9. How much time a day do you spend on ____, Phuc?

10. Which activity do you like best , football, badminton or ________?

IV Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

Hi, Susan!

Well, I’m here in Ha Noi, now. I see quite a lot of my cousin Hoa because we (1) (enjoy/ do) _ the same things. I have some new friends called David and John. David is very good at computers and he (2) (not mind/ help) _ me so that’s good. John is really nice too. He (3) (play) basketball and he (4) (go/ skateboard) _ quite a lot. His brother Toby is 18 and he’s really cool but he (5) (prefer/ play) _ football. I (6) (do) gymnastics once a week and Hoa (7) (do) _ karate. She prefers indoor sports because she (8) (not like/ get) _ cold! Write soon!

V.  Complete the conversations with the correct form of the verbs in brackets.

Mai: I (1. not like/ watch) _______________________ football. I (2. hate/ stand) ____________________ around and (3. get) _______________ cold.

Lan: Me, too. I (4. prefer/ be) ________________ indoors. I (5. not mind/ play) ________________ football – on my computer!

Nick: Ha ha! I know your brother’s really good at football, Mai. _________________ (6.he/ like/ play) at the back?

Mai: Tuan? No, he (7. prefer/ play) _____________ centre forward. He (8. like/ soccer) ____________ goals!

Lan: Great pass, Tuan!

Mai: Lan, do you like football?

Nick: No, but she (9. not mind/ watch) _____________________ Tuan!

VI. Complete the passage with suitable word.

Jay: My computer is very important for me. I’m a student at Manchester University, so I (1) _________________ the Internet a lot for my studies and my friends and I (2) _____________ a lot of computer games. I don’t (3)__________ any sports. I (4)___________ to evening classes twice a week; it’s a course on Computer Skills. On other nights, I (5) ____________ with friends – we usually (6)___________ to the cinema.

Tina: I’m an amateur musician, so music is my life! I (7)___________ the radio nearly all day – mainly classical or jazz. When I (8)___________ TV, it’s always a music channel. I even (9)____________ music when I (10)___________ to the gym! I (11)______________ the piano and the saxophone. And I (12)____________ a lot of live music in my free time.

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct option A, B, C or D to complete the

1 – C; 2 – B; 3 – C; 4 – D; 5 – B;

6 – D; 7 – A; 8 – D; 9 – B; 10 – A;

II. Put the words in brackets into the right forms to complete the sentences.

1. relaxed; 2. boring; 3. popular; 4. wonderful; 5. organization

III.Fill each blank with a word/ phrase in the box.

1. Melodies

1. Leisure time

5. Making crafts

7.Doing

10. Skateboarding

9. Leisure activities

8. The most

3. Comics

2. Reading

4. games

IV. Complete the sentences in Mai’s email with the correct form of the verb in brackets.

1. Enjoy doing

2. Doesn’t mind helping

3. Plays

4. Goes skateboarding

5. prefers to play

6. Do

7. Does

8. Doesn’t like getting

V. Complete the conversations with the correct form of the verbs in brackets.

Mai: I (1. not like/ watch) _________don’t like watching_____ football. I (2. hate/ stand) __________hate standing__________ around and (3. get) ________getting_______ cold.

Lan: Me, too. I (4. prefer/ be) _______prefer to be_________ indoors. I (5. not mind/ play) _______don’t mind playing_________ football – on my computer!

Nick: Ha ha! I know your brother’s really good at football, Mai. ________Does he like playing_________ (6.he/ like/ play) at the back?

Mai: Tuan? No, he (7. prefer/ play) _______prefers to play______ centre forward. He (8. like/ soccer) _____likes scoring_______ goals!

Lan: Great pass, Tuan!

Mai: Lan, do you like football?

Nick: No, but she (9. not mind/ watch) ___________doesn’t mind watching__________ Tuan!

VI. Complete the passage with suitable word.

Jay: My computer is very important for me. I’m a student at Manchester University, so I (1) _________use________ the Internet a lot for my studies and my friends and I (2) ______play _______ a lot of computer games. I don’t (3)_____play _____ any sports. I (4)____go_______ to evening classes twice a week; it’s a course on Computer Skills. On other nights, I (5) ______go out______ with friends – we usually (6)_____go ______ to the cinema.

Tina: I’m an amateur musician, so music is my life! I (7)____listen to_______ the radio nearly all day – mainly classical or jazz. When I (8)_____watch______ TV, it’s always a music channel. I even (9)______listen to______ music when I (10)______go_____ to the gym! I (11)_______play_______ the piano and the saxophone. And I (12)_____watch/listen to_______ a lot of live music in my free time.

Download Đề thi và đáp án tại: Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 Unit 1 Leisure Activities – Grammar part. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8 chương trình mới, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,…. được cập nhật liên tục trên website.com.

Bên cạnh việc tương tác với website qua fanpage website.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 – 7 – 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button